Viitorul plăcilor video Arc


 

Intel a anunțat lansarea noilor plăci video și lumea era atât de entuziasmată, încât am crezut că oamenii vor începe să danseze în stradă ca la parada. Dar din păcate, driverele și componenta software au lăsat de dorit și am ajuns să fim mai dezamăgiți decât un copil care primește o jucărie de la Moș Crăciun care nu funcționează.

Dar Intel nu s-a lăsat descurajat și a plasat o comandă uriașă la TSMC pentru noi chip-uri. Ei speră că lumea va fi dispusă să cumpere mai multe plăci video de la ei în viitor, chiar dacă prima generație nu a fost una de recomandat. Este un fel de "Vino să ne încerci noua supă, poate data viitoare o să fie mai bună!"

Dar nu trebuie să fii un expert în tehnologie pentru a ști că prima generație a oricărui produs nou este ca un test de sarcină - trebuie să aștepți câteva luni până să vezi dacă iese ceva bun din asta. Cu toate acestea, Intel își asumă riscul și ne spune: "Să fiți primii care încearcă noul nostru produs! Sau să așteptați până când îl îmbunătățim."

Cu toate că este o mișcare deșteaptă, nu putem să nu ne întrebăm: cine va cumpăra prima generație de plăci video de la Intel? Oamenii care cumpără produse la prima vedere sunt ca niște cobai - sunt dispuși să ia riscuri, dar nu întotdeauna le iese bine. În plus, nu toată lumea are bani să își permită să cumpere ceva nou la fiecare șase luni.

Cu toate acestea, mă bucur să văd că Intel nu renunță la acest proiect. Este ca și cum s-ar fi îndrăgostit de o fată și ar încerca din răsputeri să o cucerească, chiar dacă la început nu a mers prea bine. Dar cine știe, poate data viitoare o să îi facă o declarație de dragoste cu un buchet de flori și un procesor de ultimă generație.