Instalare placa de sunet in calculator


Instalare placa audio in calculator, diagnostic si inlocuire placa audio defecta, instalare drivere originale pentru sistemul de operare prezent pe calculator. Interventii rapide si de calitate in Bucuresti la cel mai mic pret.

Placa de sunet este o componenta hardware ce ne permite sa transformam calculatorul într-un sistem multimedia. Exista trei tipuri de placi de sunet: placi de sunet încorporate în placa de baza a computerului, placi de sunet interne și placi de sunet externe. Placile de sunet interne se monteaza într-un slot PCI de pe placa de baza. Placile de sunet externe se conecteaza la portul USB. Componenta principala a unei placi de sunet este procesorul audio numit DSP - digital signal processor si cu cît acesta este mai puternic cu atît placa va fi mai performanta. În cazul placilor de sunet integrate procesorul central al calculatorului indeplineste de obicei si functia de DSP si de aceea performanta generala a sistemului scade într-o mai mica sau mai mare masura atunci cînd procesorul central este suprasolicitat cu jocuri.
 Codecul placilor audio este conceput pe baza standardului AC'97 pus la punct de compania Intel si este produs de mai multe companii. Cel mai utilizat codec este cel produs de Realtek.  Compania Intel a introdus in anul 2004 standardul "Intel High Definition Audio", menit sa inlocuiasca standardul AC'97. Noul standard permite obtinerea unui sunet de calitate mai buna si aduce o serie de imbunatatiri tehnologice, printre care tehnologia multi-flux ("multi-stream") ce face posibila prelucrarea simultana a sunetului provenit de la mai multe dispozitive sau aplicatii prin alocarea de canale separate. Placile de sunet integrate urmeaza insa tendinta generala a componentelor de calculator în sensul cresterii performantei si de aceea tot mai multe solutii integrate aparute recent includ un procesor audio dedicat ce preia o parte din munca procesorului central si în plus ofera o calitate mai buna a sunetului. Cei mai cunoscuti producatori de placi audio sînt Creative, M-Audio, Philips, Terratec, Hercules si Yamaha.
Inainte de a instala o placa de sunet, trebuie sa dispuneți de urmatoarele:
  • Placa de sunet pe care doriți sa o instalați.
  • Surubelnita.
  • CD-ul ce conține drivere și alte programe.
Va oferim servicii de instalare placa audio, inlocuire placa audio defecta din calculator la preturi accesibile in Bucuresti si imprejurimi.