Curatare calculator de praf

Una din operatiile importante din procesul de intretinere a unui calculator, fie el laptop sau desktop este curatarea de praf si par. In lipsa acestei operatii calculatorul va merge lent va face zgomot sau poate inceta sa mai functioneze. In cazul unor setari incorecte a Bios-ului ne putem alege chiar si cu defecte hardware: arderea ventilatorului si a procesorului.
Praful se acumuleaza peste tot in interiorul carcasei calculatorului dar cele mai mari depozite se intalnesc la radiatorul procesorului si al placii video. Datorita faptului ca aceste radiatoare sunt racite prin circularea aerului de catre un ventilator cantitatea de aer cu impuritati este mai mare si lamelele radiatorului actioneaza ca un filtru si retin o cantitate mare de praf. Pe masura ce praful se acumuleaza intre lamelele radiatorului si paletele ventilatorului au loc doua fenomene:
Radiatorul este mai greu de racit, procesorul se incalzete, placa de baza sesizeaza incalzirea procesorului prin intrermediul unui senzor si mareste turatia ventilatorului.
Paletele ventilatorului se incarca cu praf si rotorul ventilatroului nu mai este echilibrat. La turatii mari aceasta problema duce la zgomot suparator si defectarea ventilatorului.
Cele doua fenomene combinate accentueaza uzarea ventilatorului. In cazul in care setarile din Bios sunt corecte calculatorul se va opri fara a se produce nici o paguba. Dupa curatare el va fuctiona foarte bine. In cazul lipsei acestor setari foarte probabil se vor arde ventilatorul si procesorul si se poate defecta si placa de baza.
Curatarea calculatorului este bine sa fie facuta de un specialist pentru ca este o operatiune delicata si cea mai mica greseala poate duce la mari neajunsuri. Va punem la dispozitie aceste serviciu de curatare calculator in cadrul pachetelor de servicii de mentenanta calculator in Bucuresti si zonele apropiate.