Instalare sistem de operare

Sistemul de operare este prima aplicatie software ce se instaleaza intr-un calculator. Acesta este o interfata intre masina si utilizator. Sistemele de operare pentru PC din zilele noastre au o interfata grafica pentru o utilizare mai usoara si mai rapida. Primul sistem de operare cu interfata grafica a fost dezvoltata de Apple, care in continuare este liderul in ce priveste calitatea grafica a sistemului de operare. Sistemul de operare determina viteza, calitatea si usurinta utilizarii calculatorului. 

Sistemul de operare care imbina cel mai bine aceste calitati este in momentul de fata Windows. Prezenta coplesitoare pe calculatoarele din intreaga lume nu este o intamplare, ea se bazeaza pe o strategie foarte bine pusa la punct pentru a atrage atat utilizatorii cat dezvoltatorii de software si producatorii de hardware. Windows este de departe cel mai performant si flexibil sistem de operare dar si cel mai scump si mai expus atacurilor datorita popularitatii sale. In momentul de fata Windows este cea mai buna optiune pentru instalarea unui sistem de operare pe calculator indiferent ca este un desktop, laptop, netbook, ultrabook sau all-in-one. Cel mai folosit sistem de operare este Windows 7 ce se remarca prin calitate si stabilitate. Precursorul sau Windows 8 se incarca si se opreste mai repede dar interfata sa grafica se adreseaza mai mult calculatoarelor cu touchscreen.

Apple vine cu o solutie completa pentru utilizator. Fie ca este vorba de telefon, tableta, laptop sau calculator Apple furnizeaza atat produsul hardware cat si sistemul de operare. Acest lucru duce la o crestere a performantei si stabilitatii dar la o scadere a flexibilitatii. Sistemul de operare MAC OS poate fi folosit doar pe calculatoarele produse de Apple si desi pretul lui este mult mai mic decat cel platit pentru Windows ar putea fi chiar gratuit pentru ca este oricum inglobat in pretul pentru hardware. Producatorii de software pentru produsele Apple sunt mult mai putin iar in timp acesta este cel mai mare pericol pentru comunitatea Apple.

Linux este un sistem de operare gratuit ce poate fi instalat pe orice calculator la fel ca si Windows. Poate nu la fel de performant si de stabil dar cu siguranta foarte aproape de calitatile celorlalte sisteme de operare Linux are sansa ca in timp sa se impuna ca o solutie viabila pentru toate calculatoarele existente. Desi este divizata de nenumaratele versiuni numite distributii comunitatea Linux este foarte activa, entuziasta si in continua crestere. Cele mai cunoscute distributii sunt Ubuntu, Fedora si Redhat. Pentru Romania LInux Kiwi este cea mai buna solutie. De curand China a anuntat crearea unui sistem de operare national bazat pe Linux.  O caracteristica foarte importanta ce trebuie mentionata este ca Linux poate fi rulat pe orice calculator fara instalarea lui si fara a face nici o modificare pe calculator.


Instalare placa de sunet in calculator


Instalare placa audio in calculator, diagnostic si inlocuire placa audio defecta, instalare drivere originale pentru sistemul de operare prezent pe calculator. Interventii rapide si de calitate in Bucuresti la cel mai mic pret.

Placa de sunet este o componenta hardware ce ne permite sa transformam calculatorul într-un sistem multimedia. Exista trei tipuri de placi de sunet: placi de sunet încorporate în placa de baza a computerului, placi de sunet interne și placi de sunet externe. Placile de sunet interne se monteaza într-un slot PCI de pe placa de baza. Placile de sunet externe se conecteaza la portul USB. Componenta principala a unei placi de sunet este procesorul audio numit DSP - digital signal processor si cu cît acesta este mai puternic cu atît placa va fi mai performanta. În cazul placilor de sunet integrate procesorul central al calculatorului indeplineste de obicei si functia de DSP si de aceea performanta generala a sistemului scade într-o mai mica sau mai mare masura atunci cînd procesorul central este suprasolicitat cu jocuri.
 Codecul placilor audio este conceput pe baza standardului AC'97 pus la punct de compania Intel si este produs de mai multe companii. Cel mai utilizat codec este cel produs de Realtek.  Compania Intel a introdus in anul 2004 standardul "Intel High Definition Audio", menit sa inlocuiasca standardul AC'97. Noul standard permite obtinerea unui sunet de calitate mai buna si aduce o serie de imbunatatiri tehnologice, printre care tehnologia multi-flux ("multi-stream") ce face posibila prelucrarea simultana a sunetului provenit de la mai multe dispozitive sau aplicatii prin alocarea de canale separate. Placile de sunet integrate urmeaza insa tendinta generala a componentelor de calculator în sensul cresterii performantei si de aceea tot mai multe solutii integrate aparute recent includ un procesor audio dedicat ce preia o parte din munca procesorului central si în plus ofera o calitate mai buna a sunetului. Cei mai cunoscuti producatori de placi audio sînt Creative, M-Audio, Philips, Terratec, Hercules si Yamaha.
Inainte de a instala o placa de sunet, trebuie sa dispuneți de urmatoarele:
  • Placa de sunet pe care doriți sa o instalați.
  • Surubelnita.
  • CD-ul ce conține drivere și alte programe.
Va oferim servicii de instalare placa audio, inlocuire placa audio defecta din calculator la preturi accesibile in Bucuresti si imprejurimi.